Pegan je podjetje, ki svoje izdelke izdeluje z mislijo na naše zdravje in dobro počutje.

Izdelki pegan so narejeni izključno iz surovin, ki jih da mati narava- iz ekološke pridelave in brez dodatkov ter so le nežno sušeni. Vsi izdelki, ki jih imamo v naši ponudbi so brez glutena, s sestavinami, ki bogatijo tako naše krožnike kot tudi zdravje.

V ponudbi imajo 6 različnih aktiviranih oz. kaljenih semen: ajdova kaša, sončnična, lanena in chia semena, črni sezam ter ovsene kosmiče.

Vsa njihova semena so kaljena oz. aktivirana, saj nam samo v takšni obliki lahko dajo vsa hranila, ki jih vsebujejo. Z namakanjem v vodi ob ustrezni temperaturi se v neokrnjenem semenu aktivirajo vsi vitamini, minerali in antioksidanti. Snovi v semenu se začnejo razgrajevati, aktivirajo se encimi, hranilna vrednost se poveča, hranila pa postanejo lažje prebavljiva in bolj biorazpoložljiva, da se lažje absorbirajo v kri in celice. Edina razlika med kaljenjem in aktivacijo je čas trajanja. Aktivacija je namreč prva faza kaljenja, ko se hranila v semenu začnejo prebujati, njihova vrednost naraste in postanejo lažje prebavljiva. Vsa semena so sušena pri nizkih temperaturah, da hrana ostane živa – presna. Pri temperaturah nad 50% se namreč uniči večina hranil, ki jih hrana vsebuje.

Pegan presni krekerji in piškoti so nekaj posebnega, saj so, kljub temu, da si jih privoščimo kot priboljšek, zdravi, ekološki in brez dodanega sladkorja ter konzervansov. Narejeni izključno iz brezglutenskih sestavin in s kaljenimi semeni, tako da jih odlikujejo odlična hranila. Za ljubitelje slanih prigrizkov so tukaj krekerji z okusom konoplje, rdeče pese in pikantnega korenčka, za ljubitelje sladkega pa piškotki s suhim sadjem: maca in kakav, brusnice in rakitovec, rožiči ter sezam in limona.

Pegan testenine so polnovredne in si jih lahko privoščimo popolnoma brez slabe vesti. Narejene so namreč iz stročnic, ajdove kaše in lanenih semen. Odlikuje jih visoka vsebnost beljakovin, vlaknin ter mnogih vitaminov in mineralov. Njihova posebnost je tudi ta, da so narejene brez toplotne obdelave, samo iz moke določene sestavine in vode. Sicer je s tem oteženo oblikovanje, vendar so ohranjena vsa bogata hranila. V ponudbi imajo svedrčke v 250-gramskem pakiranju in peresnike po 400 gramov.

Vsi izdelki Pegan so popolnoma brez glutena, ekološki, primerni za vegane, brez dodanih sladkorjev, konzervansov in drugih dodatkov.

PRIJAVA JE BILA USPEŠNA!

 

POPUST TE BO KMALU ČAKAL V

e-NABIRALNIKU.