Recept: Jesenski krofki z jabolki in cimetom

Pečeni veganski in brezglutenski krofki

Takoj, ko se temperature zjutraj spustijo pod 10 stopinj, je čas, da se v kuhinji začnejo peči peciva s cimetom. To je pravilo!

Meni najljubša jesenska kombinacija so zagotovo jabolka in cimet. Ker so pite in štruklji že preveč “navadni”, sem se včeraj zjutraj na hitro odločila, da bi verjetno bila dobra ideja to kombinacijo uporabiti v krofkih. Pa ne pustnih, ampak tistih ameriških, z luknjo na sredini.

Recept je nastajal sproti in nisem imela veliko upanja, da bo končni rezultat sploh užiten. Ampak očitno se tudi jesenski čudeži dogajajo, ker so bili krofki noro dobri!

Penasti, mehki, sočni in ne preveč sladki, saj sem namesto sladkorja uporabila le eno zvrhano žlico medu!

Za peko sem uporabila Farabellino mešanico za peciva in Schärov Mix C, ker sem ugotovila, da sta skupaj popolna kombinacija! Farabellina moka da biskvitu kompaktnost, sočnost in prepreči drobljenje, Mix C pa ga naredi bolj rahlega in omogoči, da bolj naraste.

Če te zanima, kako na hiter in enostaven način pripraviti odlično jesensko sladico/prigrizek, potem ti predlagam, da nadaljuješ z branjem! 🙂

Pripomočki

  • pekač za krofke/donuts (dobi se ga bolj ali manj v vseh večjih trgovinah)
  • ena večja posoda
  • odmerne posodice (ali kozarec 2 dcl)
  • ročni mešalnik

Sestavine

Za 8 krofkov

Postopek

Pečico segrejemo na 180°C.

V posodi najprej zmešamo vse tekoče sestavine (rastlinski napitek, med, kokosovo olje) in vanilijo. Nato počasi dodajamo presejano moko, skupaj s pecilnim praškom in cimetom. Mešamo z ročnim mešalnikom, da dobimo gosto zmes. Nato vmešamo še naribano jabolko.

Pekač namastimo s kokosovim oljem in odprtine napolnimo z maso.

Pečemo približno 10 min oz. tako dolgo, da dobijo krofki zlato barvo in če vanj potisnemo zobotrebec, na njem ni ostankov surovega testa.

Še tople posujemo z cimetovim sladkorjem.

Dober tek! 🙂

PRIJAVA JE BILA USPEŠNA!

 

POPUST TE BO KMALU ČAKAL V

e-NABIRALNIKU.