O NAS

Glutecova zgodba se je začela leta 2016, ko sva se poznala punca s celiakijo Amadeja in Luka, ki je o tej bolezni želel izvedeti vse. Ugotovila sva, da je ponudba brezglutenskih izdelkov v Sloveniji dokaj slaba in da je največji problem njena razpršenost. Za nakup vseh potrebnih živil je namreč velikokrat potrebno obiskati več kot 2 trgovini. Zdelo se nama je, da manjka spletna trgovina, ki bi ponujala vse na enem mestu, nudila hitro dostavo in ugodne cene, hkrati pa tudi izgledala dobro, pregledno, uporabniku prijazno in zaupljivo. Zato sva se odločila, da vzpostaviva spletno trgovino Gluteco.

Najin cilj je ponuditi najširšo izbiro brezglutenskih izdelkov v Sloveniji, med drugim tudi kakšno znamko, ki je do zdaj pri nas še ni bilo. Hkrati je najina želja uporabniku omogočiti pozitivno izkušnjo pri nakupovanju brezglutenske hrane in ponuditi številne recepte, s katerimi bo ta ugotovil, da je tudi kuhanje z brezglutenskimi izdelki lahko izjemno okusno ter hkrati cenovno ugodno.

Prav tako želiva obiskovalce podučiti o pomembnosti brezglutenske prehrane za celiakaše, o prednostih te diete za vse, ki se glutenu izogibajo prostovoljno in vse naučiva nekaj novega o živilih, ki jih vsakodnevno uživamo ali pa bi po njih morali pogosteje posegati.

MOJA ZGODBA O CELIAKIJI

Moja zgodba o celiakiji sega že kar nekaj let nazaj. Najprej so z njo, po več letih zdravstvenih težav in izredno zmanjšani kvaliteti življenja, diagnosticirali mojo sestro. To je bilo leta 2009, ko je bila ponudba brezglutenske hrane v Sloveniji veliko slabša kot danes. Začetek diete je bil zame 4 leta kasneje veliko lažji. Delno zato, ker je bila ponudba takrat že mnogo večja, ker sem živela v Ljubljani, še posebej pa zato, ker sem takrat o brezglutenski dieti vedela že skoraj vse. Za sestro je bilo to mnogo težje, še posebej pa je bilo težko najini mami, ki je morala spremeniti ne samo svoj sistem kuhanja, temveč bolj ali manj cel stil našega življenja.

Zato želiva s to spletno stranjo ne samo ponuditi široke ponudbe brezglutenske prehrane, temveč tudi mesto kamor se lahko, predvsem tisti, ki jim je naš svet nov, zatečejo po pomoč in nasvete.

KAJ JE GLUTECO?

Gluteco je spletna trgovina z široko izbiro brezglutenske hrane v Sloveniji. Vendar pa ni samo to. Gluteco je mesto, kjer so zbrani najboljši recepti. Je spletna stran, kjer lahko preberete vse o celiakiji, se seznanite z najnovejšimi novicami s področja brezglutenske diete, spoznate nova dejstva o brezglutenskih žitih, o superhrani, o zdravi prehrani in predvsem o zdravem življenju. Gluteco je skupnost h kateri se lahko zatečete, ko ne najdete odgovora na svoja vprašanja in ko želite izvedeti kaj novega.

Želiva, da uporabniki poveste mnenja o posameznih izdelkih in med seboj delite razne nasvete, tako glede izdelkov kot o sami brezglutenski dieti in načinu življenja. Naj ne bo Gluteco samo še ena spletna trgovina, ampak mesto, na katero se boste radi vračali, tako zaradi ponudbe kot tudi dobre izkušnje.

NAŠI PODATKI

Alfacon d.o.o.

Jamova cesta 56

1000 Ljubljana