RECEPT: BREZGLUTENSKA ČESNOVA BAGETA

ODLIČNA ČESNOVA BAGETA Z MASLOM IN PARMEZANOM

Ali se tudi vam kdaj zgodi, da nimate nobene ideje kaj bi pripravili za večerna druženja s prijatelji ali družino? Ali pa samo sebi za večerjo ali malico?

Midva z Lukom sva zadnje čase kar pretiravala s toplimi sendviči in sva rekla, da morava poskusiti še kaj drugega.

Zato sva kupila Schär mini baguette in se odločila, da bova pripravila čisto taprave česnove bagete!

Te česnove bagete so odlične za večerna druženja, saj se narezan kruh da enostavno trgati in vsak si lahko sam postreže. Okus je božanski, hkrati pa nas kruh še lepo nasiti.

Za vegansko različico lahko maslo zamenjamo z olivnim oljem, parmezan pa z veganskim sirom.

BREZ GLUTENA, A Z VELIKO OKUSA

Meni osebno so Schär mini baguette več kot odlične za pripravo te jedi. Ravno prav so velike, da jih enostavno razrežemo, imajo hrustljavo skorjico in mehko sredico. Včasih sem jih uporabljala zgolj za hot dog-e, ampak mislim, da mi je ta česnova bagetka zdaj veliko bolj všeč.

Masleni nadev pripravimo hitro. Nekaj strokov česna, par vejic peteršilja in malo več masla. Zmešamo, z nadevom napolnimo zareze v kruhu, posujemo s parmezanom in česnovo soljo in damo v pečico. Same odlične sestavine, zato tudi končni rezultat ne more biti nič manj kot vrhunski!

RECEPT

SESTAVINE

*za 2 zelo lačni osebi (ali 3 malo manj lačne)

POSTOPEK

Najprej si pripravimo vse za nadev. V manjšo posodico stremo česen, ali pa ga narežemo na res drobne kocke. Nasekljamo peteršilj in ga damo zraven česna v posodico. Nato dodamo še maslo, ki smo ga že prej dali iz hladilnika, da se bo zdaj lažje zmešal z začimbami. Mešamo tako dolgo, da dobimo masleno pasto z enakomerno razporejenimi peteršiljem in česnom.

Nato naredimo v naše bagetke poševne zareze. Morajo biti dovolj globoke, da bomo kruh lahko razprli, vendar pazimo, da ne zarežemo pregloboko, saj se nam bo v nasprotnem primeru kruh strgal.

Z majhno žličko v zareze napolnimo nadev, štručko posujemo s česnovo soljo in malo parmezana.

Ko smo nadevali vse bagetke, jih damo za 10 minut v pečico na 180°C.

Ko so pečene, jih postrežemo na večjem krožniku in uživamo v njihovem odličnem okusu.

Dober tek! 🙂

PRIJAVA JE BILA USPEŠNA!

 

POPUST TE BO KMALU ČAKAL V

e-NABIRALNIKU.